Lägenheter på Skanskatomten för 55+

2013.045.219
Hej alla ni som bestämmer i Svenljunga kommun!

Nu när skamfläcken den gamla skanskafastigheten äntligen kommer bort (Ja det var på tiden). Gör något bra av denna tomt.

Mitt förslag är:

Bygg lägenheter för 55 plus här. Tillgänglighet till all service kan inte vara bättre läge att ha. Och bygg så vanligt folk har råd bo där. Varför bygga lyxlägenheter? Tror inte det finns någon efterfrågan på sådana i Svenljunga tätort. Och det finns ju riktigt lyxiga lägenheter redan uppe på Karolinelund. Nej bygg tvåor och några treor med en standard som folk har råd att bo i. Jag vet att det måste tas prover eftersom det funnits företag här som kan ha släppt ut lite giftiga saker. Men skynda på med detta. Varför ska det ta så evinnerligt lång tid att få svar på ev. gifter i marken?
Vet det pratats om att det ska ev. bli en park där skanskafastigheten funnits. Men det finns ju en park på andra sidan bron det räcker.

Vill göra min röst hörd. Det finns så många som vill sälja sina hus men alla säger samma sak: Vi ger inte en förmögenhet i hyra. Nej bygg vanliga standardlägenheter men ha tvättmaskin och tumlare i varje lägenhet. Många är vi som inte vill ha gemensam tvättstuga. Och varför inte bygga en övernattningslägenhet när man får barn och barnbarn på besök. Denna lägenhet kan användas till annat också såsom till kalas och dylikt.

Anlita lokala både byggfirmor och hantverkare att bygga det tjänar vi alla på.
Ja nu har jag sagt min mening och vill härmed ställa mig först i kön till en tvåa i markplan.

1. Mikael Carlén via Admin
    Mitt förslag vad man kan göra med Skanskafastigheten, är att sanera tomten, och sedan gräva ur mot ån och göra en liten badstrand. Resten av fastigheten kan anläggas till park med gräs, träd och buskar. Eventuellt kan man lägga ut en brygga med båtplats i ån, och ha en båt som folk kan hyra.
    2014-05-13
    Samhällsbyggnadsnämnden besvarar medborgarförslaget med att kommunen först efter genomförd sanering år 2016, kan ge svar på vad området kan komma att användas till. Området är privatägt och hur det kommer att användas beror främst på markägaren. (§30/2014)
    2014-04-01
  3. Eva Johansson
    Hej Lisbeth!
    För det första vill jag dementera att kommunen skulle ha sagt nej till en matvarubutik. Vi välkomnar alla typer av etableringar, då det skapar arbetstillfällen och tillväxt som är positivt för vår bygd och grunden till både service och utveckling. När det gäller byggbar tomt för livsmedelshall planerar vi just nu för flera stycken så att det ska finnas lite att välja mellan för de som vill etablera sig på orten.
    2013-09-04
  4. lisbeth lindgren
    Ni måste se till att det kommer hit en matvaruaffär, ni sa nej till NETTO, vilket jag upplever som rent kriminellt med tanke på att byn är en ända bidragsby, tämk vilka arbets tillfällen, förstår inte med vilken hjärn halv ni tänker med, kom igen nuuuu
    2013-09-03
    Kommunfullmäktige beslutade den 8 april att medborgarförslaget överlämnas till samhällsbyggnadsnämnden för beslut.
  6. Owe Lundin
    Flytta bussterminalen till skanskaområdet och bygg bostäder och affärer på järnvägsområdet istället. Owe Lundin
  7. Martin Leman
    Jag framför ett av förslagen som har kommit till SD-gruppen!

Ett område med möjlighet för grillplats, stolar & bord för fika, lekplats ett parkområde för aktiviteter ökar trivseln i centrala Svenljunga.

Martin Leman
  8. Marianne
    Hej Inga!

Jodå, visst har vattnet gått långt upp vid flera tillfällen. Inte för inte så har en del av husen på kyrkogatan bygtgs på lite högre plats?
    2013-03-30
  9. Lars
    Mindre och billigare lägenheter tycker jag är ett bra förslag annars. Men jag ser inte varför marken även skulle kunna nyttjas till en liten bättre park. Den du syftar på är inte speciellt inbjudande till något annat mer än, på sin höjd, en picnic. Mer raka ytor och lekställningar för lek och spring.

Angående vattnet hade jag gärna sett att man höjde marken och murade igen kanten hela vägen mellan bron på Kinnagatan till gångbron på Garvaregatan. Kanske med ett parti av trappa ner mot vattnet däremellan. (Tänk er bygget ut med Viskan i Borås vid busstorget.)
    Detta för att motverka de återkommande översvämningarna.
    2013-03-28
  10. Lars
    Låter som en dum ide att bara erbjuda lägenheter till folk över en viss ålder. Åldersdiskriminering i mina öron.

Hur kan man önska låga hyror och samtidigt begära tvättmaskin och torktumlare i varje lägenhet?
    2013-03-28
  11. Inger Borg
    Inte har översvämmningarna nått ända upp till över gångbron mot läkarstationen någonsin. Nej jag vidhåller mitt medborgarförslag är ett ytterst bra förslag!

Inger Borg
    2013-03-21
  12. Marianne
    Med tanke på översvämningarna de senaste åren är det så klokt att bygga nära ån då?
    Det verkar vara oerhört dyrt och svårt att sanera bort allt som samlats under många år. Kanske ska man inte bygga just där då.
    2013-03-14
  13. Eva Johansson
    Hej!
    Jag håller med om att det verkligen var på tiden att det börjar hända saker på "Skanskatomten". Prover är redan tagna och analyserade och nu väntar vi på att staten (naturvårdsverket) ska bevilja pengar till en stor sanering. Tyvärr kommer det nog att ta lite tid med detta arbete, men sen kommer det bli ett jättefint område som kan lyfta hela samhället. Läget är ju verkligen mycket fint alldeles bredvid vattnet. När saneringen är klar får de mer konkreta planerna formas. Men din idé är spännande och får finnas med som en bland olika möjligheter. Tack för ditt förslag! /Eva
    2013-03-03
    Om du lämnar en kommenter på detta medborgarförslag senast 28 mars tar vi med den i det fortsatta arbetet.
    2013-02-28

Sidan senast uppdaterad: 2013-02-28 13.31