Grannsamverkan

På denna sida kan du läsa om vad grannsamverkan innebär.

Grannsamverkan i Svenljunga

Ursprunget till grannsamverkan startade i USA på 1970-talet efter en inbrottsvåg i ett bostadsområde som polisen inte fick bukt med.
I Svenljunga har det funnits grannsamverkansgrupper sedan i början på 2000-talet.

Grannsamverkansgrupperna arbetar för att minska brottsligheten samt öka trygghet och trivsel. Genom sociala nätverk i bostadsområdet eller hyreshuset hjälper man varandra med tillsyn och enkla åtgärder för att förhindra inbrott m.m.

I varje grannnsamverkansgrupp finns ett eller två kontaktombud, som är länk till polisen och andra grannsamverkansgrupper.

Aktiviteten i Svenljungas grannsamverkansgrupper varierar beroende på vad som händer. Ofta är det lugnt men då finns ändå en kontaktlista, som man lätt kan aktivera.

Kommunen arrangerar grannsamverkansträffar tillsammans med polisen någon gång varje år.

Är du intresserad av att starta grannsamverkan i ditt bostadsområde?
Ta kontakt med folkhälsoutvecklaren, så får du mer information.
Kontaktuppgifter hittar du till höger på sidan.

Tänk som en tjuv

Genom att tänka som en tjuv kan du minska risken att drabbas av bostadsinbrott. I områden med grannsamverkan kan bostadsinbrotten minska med 26%. Klicka på länken nedan för att se en film om hur du gör när du tänker som en tjuv. Fler ​filmer finner om grannsamverkan finner du på www.samverkanmotbrott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att se filmen om hur du tänker som en tjuvlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-26 08.32