2 mars 2018

Kom ihåg att skotta fram sopkärlet ur snön

Minusgrader och snö skapar ett härligt vinterlandskap. Minusgrader och snö gör det även lite besvärligare att komma fram, framför allt för våra sopbilar. Se till att vägen fram till ditt sopkärl är framkomlig för att vi ska kunna hämta avfallet.

Nu i vintertid krävs en hel del skottning, kom ihåg att även skotta runt ditt sopkärl. Du som fastighetsägare är ansvarig för att vägen fram till ditt sopkärl är framkomlig, det vill säga att det är skottat och att det är halkbekämpat. Är vägen inte framkomlig kan avfallet inte hämtas.

Minusgrader kan även göra att avfallet fryser fast. Fastfruset avfall sitter kvar i kärlet när det töms. För att undvika att avfallet fryser fast kan du till exempel lägga en tidning i botten på kärlet, försöka pressa ur luft ur påsarna och se till att påsarna du lägger i kärlet är hela, rena och torra.

Har ditt sopkärl inte blivit tömt? Då kan du höra av dig till Kundtjänst för vatten och avfall på telefon 0325-183 35 för att buda en extra tömning eller beställa en extra säck. Du kan även läsa mer om vad som gäller för sophämtning.

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-02 11.49