Tack för att du återvinner julen!

Lämna gärna alla dina förpackningar från julklappar, julpynt och julmat och även dina jultidningar och magasin i återvinningen. Det mesta kan bli nya råvaror till nya produkter.

Julpapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar.

Presentsnören och julkort läggs i soppåsen.

Sillburken sorteras som glasförpackningar och metallocket som metallförpackningar.

Trasiga elljus, från till exempel adventsljusstaken lämnas till den bemannade Återvinningscentralen.

Granen – kontakta din hyresvärd, bostadsrättsförening eller kommun för information om var den lämnas. Den kan återvinnas om den läggs på rätt ställe

Värmeljus och marschaller kan återvinnas, trots att de inte räknas som förpackningar. Den lilla vekeshållaren i värmeljuset tas bort från aluminiumkoppen innan de läggs i behållaren för metall på återvinningscentralen.

Värmeljus kan du även lämna in till kommunhusets reception, dagcenter Solängen från Tranemo kommun hämtar dessa och sköter återvinningen. På Solängen rengörs behållarna och vekeshållaren plockas bort, så lämna dem som de är. En viss del skickas till Thailand där en välgörenhetsorganisation använder aluminiumet från dina gamla värmeljus för att göra proteser till människor och elefanter. Av stearinet gör vår LSS verksamhet Skaparverkstaden nya marschaller.

Mer information om återvinning»

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-13 11.48