Håll Svenljunga rent

Varje år deltar förskolor och skolor från Svenljunga i Håll Sverige Rents nationella kampanj Vi Håller Rent för att öka medvetenheten kring nedskräpning, framförallt hos de unga.

Delta på Skräpplockardagar 2018!

Det är inte bara i Svenljunga vi gör vår närmiljö finare och visar att nedskräpning inte är accepterat - runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. 2017 deltog 755 933 miljöhjältar runt om i landet, över 1 000 av dem var från Svenljunga!

Varför Skräpplockardagar?

Vi Håller Rent är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det öppnar upp för temadagar och att involvera elever i avfallsorteringen på förskolor och skolor. Det är en praktisk aktivitet där unga lär sig om avfall, hur avfall kan vara en resurs och vad som händer vid nedskräpning. Genom att ge våra unga den kunskapen har vi möjlighet att ge dem redskap för att skapa en renare framtid åt sig.

Annordna Skräpplockardagar - Skräpvecka, vecka 20

Alla förskolor och skolor i kommunen kan vara med på Skräpplockardagar. Det enda som behövs är en anmälan via länken nedan för att få material. Skräpplockardagar annordnas i första hand på valfri dag under vår Skräpvecka, vecka 20. Ungefär en timma är lagom tid till skräpplockning. Kombinera gärna med en tipspromenad och korvgrillning eller liknande.

Passa gärna på att lyfta ämnet skräp och nerskräpning även innan och efter Skräpplockardagen. Håll Sverige Rent har mycket pedagogiskt och roligt material som handlar om avfall och återvinning som är fritt att använda. Kika in på Håll Sverige Rents hemsida för Pedagogiskt material för förskolor och skolorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, här finns till exempel spel, affischer och tipspromenad.

Anmäl din skola 2018

Var med i kampen mot skräpet och anmäl dig senast 25 mars. Anmälan öppnar 12 februari på Håll Sverige Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. Materialet kommer att levereras under vecka 15 till kommunen och därefter köras ut till förskolor och skolor.

Efter skräpplockningen

Insamlat skräp källsorteras på en återvinningstation eller på återvinningscentralen Änglarp. Restavfall lämnas i eller vid de vanliga sopkärlen och hämtas vid ordinarie sophämtning. Skulle ordinarie sophämtning inte räcka kan ni ringa angiven kontaktperson för extra hämtning.

 

Var med du också i kampen mot skräpet!Kontakt

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-03-27 10.05