Återvinning, förpackningar

Återvinning innebär att produkter samlas in, till exempel Pet-flaskor, mjölkkartonger och tidningspapper, och därefter omvandlas till material som kan användas för att tillverka nya produkter. På återvinningsstationerna kan du källsortera tidningar och dina förpackningar. Stora mängder som inte går ner i behållarna kan du lämna till Änglarps återvinningscentral.

Tidningar och trycksaker

Tidningar, kataloger, reklamblad, broschyrer och liknande lämnas i behållare för tidningar. Ta bort plastomslag och påklistrade reklamlappar innan trycksaken läggs i behållaren. Kuvert och enstaka böcker läggs i kärlet för hushållsavfall.

Glasförpackningar

Flaskor och burkar av färgat och ofärgat glas lämnas i glasinsamlingen. Sortera kapsyler, lock och korkar efter materialslag. Porslin, keramik och annat glas som inte är förpackningsglas får inte lämnas i glasinsamlingen. De lämnas som icke brännbart hushållsavfall. Glödlampor och lysrör får inte lämnas i glasinsamlingen. De utgör farligt avfall och lämnas på återvinningscentralen eller till miljöbilen.

Plastförpackningar

Flaskor, burkar, dunkar, hinkar, kassar, paket och annat av plast lägger du lösa i behållaren för plast. Sortera korkar och lock av andra materialslag för sig.

Pappersförpackningar

Presentpapper, mjölkpaket, skokartonger, toarullar och annat pappersmaterial plattar du till och viker ihop. Lägg mindre förpackningar i större. Kuvert läggs i sopkärlet. Tidningar, reklamblad och liknande läggs i behållaren för tidningar.

Metallförpackningar

Konservburkar, tuber, kapsyler, engångsgrillar, folieformar och liknande lämnar du i behålleren för metall. Burkar med färg- och limrester lämnas som farligt avfall på återvinningscentralen eller till miljöbilen. Stekpannor med mera lämnas som icke brännbart grovavfall på återvinningscentralen.

OBS! Från den 24 april 2015 omfattas inte längre värmeljuskoppar i metall av förpackningsinsamlingen. Dessa får du i stället lämna på återvinningscentralen i Änglarp i behållaren för metallskrot.

Kontakt

Epost till

 

Ordinarie telefontider:
Måndag, onsdag och fredag 08:00-12:00
Tisdag och torsdag 13:00-16:00

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-05 12.40